Uddamålsförlust mot Hammarby

Avslagen historia slutade 2-3 (2-1).

Två lag på noll poäng efter två matcher möttes i sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen, och det märktes också i en tempofattig match. Hammarby tog en tidig ledning på hörna, men det var mest Vetlanda som hade bollen. Kvitteringen kom i tionde minuten eften en fin lyftning från Pontus Blomberg och ett lika fint avslut från Filip Bringe.

Ett par minuter senare borde VBK fått chansen från straffpunkten, men istället valde domaren att blåsa frislag efter att Bringe varit framme igen. Vetlandas ledningsmål fick vänta till 18e minuten då en brytning vid eget straffområde spelades vidare till Emil Fedorov som ensam drog upp på offensiv planhalva och förbi Hammarby-försvaret, och sedan satte avslutet i nättaket.

Hammarby fick till längre anfall och oroade en del, men utan att skapa mer än några halvchanser.

Andra halvlek fortsatte med mer Hammarby-anfall, dock utan att dominera och Vetlanda hade en del lägen men de avgörande lägena kunde avstyras. Istället blev det Daniel Mossberg som låg bakom en vändning med två avgörande passningar som satte medspelarna i målchanser som utnyttjades.

Mot slutet av matchen hade VBK ett par hörnor som var nära att resultera, men det var Hammarby som hade den riktigt farliga chansen precis innan slutsignalen. Matchen slutade 3-2 till Hammarby, och Vetlanda slutar turneringen med tre förluster på tre matcher.

Hammarby IF – Vetlanda BK 3-2 (1-2)
Målskyttar VBK: Filip Bringe, Emil Fedorov.
HIF: Kasper Milerud, David Jansson, Lucas Dalin.
Utvisningar: HIF 1×6, VBK 1×6
Hörnor: 6-3
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se