J20 guldryckte i andra halvlek

Vetlanda BK tog sitt andra SM-guld för dagen när man besegrade IFK Vänersborg med 7-2. Philip Lindqvist låg bakom segern när han gjorde hattrick på fyra minuter i början av andra halvlek.
– Livet är underbart. Känns helt fantastastiskt, nu ska vi bara fira, säger Philip Lindqvist. 

 

 

IFK Vänersborg inledde J20-finalen bäst och gjorde 1-0 genom Felix Callender efter en knapp halvtimme. I en tillknäpp första halvlek kunde VBK kvittera genom Pontus Nordström.

Det var i inledningen av andra halvlek som VBK:s guldryck kom. Philip Lindqvist svarade för ett hattrick på fyra minuter – 2-1 kom efter 48:03, 3-1 efter 49:51, och 4-1 efter 52:05.
– I pausen sa vi att vi ska ut och vinna SM-guld. Då var det skönt att få sätta tre snabba och jag måste ge cred till Oskar Hugosson. Man vet att han alltid träffar mål, så det är bara att gå på returen på hörnor.
Är det ditt snabbaste hattrick?
– Ja det är det nog. Men brorsan (Martin, numer i Nässjö) har gjort hattrick på en och en halv minut en gång. Så han är ännu snabbare.

När Viktor Nyman gjorde 5-1 efter dryga timmen var guldet nära, men Vänersborgs reducering med ungefär tio minuter kvar skapade viss nerv, innan Jonatan Svensson definivt säkrade sitt andra guld för dagen när han plockade ned ett lyft och friläge gjorde 6-2. Pontus Nordström gjorde 7-2 strax innan slutet och VBK kunde fira med tillresta supportrar.
– Riktigt skönt att kunna njuta sista tio. De fick in 2-5 men jag blev aldrig nervös. Kanske om de satt 3-5 också, men nu kunde vi bara njuta, säger Philip Lindqvist från en buss som lät som en buss ska göra när man vunnit SM-guld.

Guldet innebär att VBK tog sitt åttonde juniorguld, och sitt sammanlagt 16:e pojk- och juniorguld.
Det var fjärde gången som VBK vann dubbla guld (tidigare 2000, 2003 och 2017).